Kukelekuuu (4)

KUKELEKUUU (4)

Sportclubneedefctwentesvbv

FC Twente hoort in de eredivisie en daar is (bijna) iedereen het over eens. Een grote achterban met relatief veel supporters uit Neede. Al meer dan 10.000 jaarkaarten verkocht en een stadion waar 35.000 mensen inpassen. Een begroting van 20 miljoen maar (te) weinig sterkhouders die een verblijf op het hoogste niveau konden waarborgen. Komend seizoen begint het weekend goed op de vrijdagavond. Proost

Sportclub Neede hoort in de 4e klasse en ook daar is (bijna) iedereen het over eens. Een begroting van een kwart miljoen met meer dan 700 leden. Multifunctioneel gebruik van het sportpark waarborgt een gezonde financiele basis en sterkhouders in wording in ons 1e elftal belooft veel goeds voor de toekomst. Misschien daardoor wel een stabiele 3e klasser op termijn? Maar nu eerst hard werken en dat hebben ze gedaan tegen sv Loo met als uitblinker onze sluitpost. Jongens, als team (inclusief staf) was dit een puike prestatie.

SVBV, tja. Ben daar 30 jaar geleden voor het laatst geweest en het was ff zoeken maar vanuit Borculo vlak voor Barchem links af en in een weelderige omgeving trof ik daar maar liefst 3 speelvelden aan met de kantine nog steeds op een soort verhoging. Ze spelen op natuurgras en ik moet zeggen het hoofdveld doet niet onder voor een biljart laken. De wandelsportvereniging heeft daar een opstal en ze zijn aan het bouwen voor een onderkomen voor de BELLO.  Wat mij trof was de tekst op een (heel breed) bord langs het veld. Helemaal mee eens wat daar staat.

Maar waar horen zij thuis? We zullen het pas weten aanstaande zondagmiddag om kwart voor vier (of later, verlenging?) en met behulp van een grote supporters schare, de inzet van onze jongens (sterkhouders in wording) en hetzelfde wisselbeleid als afgelopen zondag ben ik optimistisch. Neede Noord verzorgt wederom de rooksignalen die het goede nieuws via de uitkijktoren Neede zal bereiken.

Otjan de Haan.