Vrogger (13) Weerlig

Achter’n oasem kwam de Toete bie mie in de kukken. He’j ‘t al eheurt…de burgemeester komt zondag naar Neede. Bakker Stroet heeft gebak bezorgd op het gemeentehuis in Borculo en wel in de kleuren rood wit en zwart wit. Niet is bekend waar de voorkeur naar uitging. Bij dezelfde bakker kun je de uitslag (Sp. Neede-Lochuizen) voorspellen en een vlaai winnen en ik hou het op 1-0. Of wordt het misschien wel 16-0 daar zijn ze in Lochuizen wel aan gewend. (okt. 2015) Wie had ooit kunnen denken dat een derby Sp. Neede tegen vv Lochoezen op zondag 19 maart voor zoveel opwinding zou zorgen. Er komt een hoogwerker van waar uit Bas de Wit en c.s. van Neede Noord  over de Berg kunnen kijken naar de laatste (mooi weer) training op sportpark Nieuw Olthaar , spandoeken rondom het hoofdveld, vuurwerk zal worden afgestoken, de Derby burger zal worden gepresenteerd en nog meer ambachtelijke hapjes van onze hoofdsponsor zullen de magen vullen, er komt een heuse bier carrousel en tientallen (extra) vrijwilligers zullen alles in goede banen leiden. Bij de heenwedstrijd in Lochuizen was het bier op maar dat zal ons niet gebeuren. Black and white staat er op de spandoeken en uit Lochuizen komen the Reds.Onze voetbal vrienden uit Lochuizen wonnen de eerste wedstrijd en zijn tot in de tenen gemotiveerd om ons ook nu een loer te draaien. Ons vlaggenschip zal in het eerste half uur 1 of 2x moeten scoren….anders kan het nog wel ’s een moeilijke pot worden. Onze (jonge) jongens zijn steeds beter gaan ‘voetballen’  maar bij het uitblijven van resultaat wil de concentratie nog wel ’s minder worden. Lochuizen heeft een goede (mooi weer)handbal verdediging en de kwaliteit van hun (mooi weer) keeper is dat hij voortdurend op de verkeerde plaats staat. Op de middenlijn staat hun nummer 10 die op deze lijn in anderhalf uur ongeveer 12 km aflegt. En het laatste kwartier hebben ze nog een (mooi weer) basketballer als super sub. Tsja…..bij nog 0-0 ben ik benieuwd naar plan B.

Laat het zondag onweren en bliksemen rondom ons sportpark. Want dat zijn de rooien niet gewend. Plan C.

Vrogger speelden we derby’s tegen Reünie en dan was er een file op het fietspad tussen Neede en Borculo. We spraken over zwart wit en dat waren ook de kleuren van onze paraplus. Rookworst is (voor de jongere garde) bekend van de Hema maar het duo Jan Prins en Wim Vos verkochten toen rookworst en werden bekend als Rook en Worst. In Lochuizen werd ook  (mooi weer) gevoetbald en ze waren alleen gevaarlijk als er weer ’s een bal op de Diepenheimseweg terecht kwam. Ze hadden een club café met de naam Schepers, helaas afgebrand (bij mooi weer) alweer 9 jaar geleden. Er was ook een speeltuin bij waar de spelers na de wedstrijd gingen spelen. Het was daar altijd mooi weer omdat het Weerlig nooit de Berg over kwam. Verdulleme, begint het weer te onweren….tsja, zei Hendrik (senior) het komt weer terug want het kan de Berg niet over.

Welke tied hef de voorkeur…….tsja, het is moar net hoe je het bekiekt.

Vulle wille

Pontlippe.