VROGGER  (1)4

‘REPELTUUTKE’

Trotsclub Neede zijn we en dat is de afgelopen tijd wel gebleken. Eens te meer werd duidelijk dat we een grote familie zijn en dat bij tegenspoed de eumkes en tantes maar ook de neven en nichten opstaan om de handjes te laten wapperen waar nodig. Witte broek en zwarte trui niet alleen voor ontspanning maar ook voor noaberschap. Steeds meer mensen willen lid worden van onze club en maken gebruik van ingezet beleid om ons prachtige complex multi- functioneler te gebruiken. In zijn uitwerking niet alleen met een maatschappelijk betrokken insteek maar ook om te overleven in een krimpende omgeving. En de (Sportclub Neede) Haan doet zijn best en maakt zelfs overuren. Bij de ingang is de BSO gevestigd en de kinderen maken gretig gebruik van de extra voorzieningen. De (kruisjas) kaarters gaan met ingang van medio september van de avond naar de middag en er is een mast geïnstalleerd die digitaal waakt over ons complex. Daar kwam geen Haan aan te pas. Walking Football rekt en strekt onder de mast op de maandagmiddag en de Jeu de Boulers spelen op dezelfde middag op 2 prachtig aangelegde banen. Voor het laatste nieuws uit de Needse dreven moet je bij deze heren zijn en ook daar wordt de opstelling bekend gemaakt voor de komende wedstrijd van ons vlaggenschip. Tsja, de beste Bouler staat aan de wal. Wees welkom op deze trotsclub waar het voetbal, dus Sportclub Neede, altijd centraal zal blijven staan. Daar denkt de Toete, mien noasten noaber, anders over. He-j t goed wies kapot? Met al dat vrumde volk op ’n plas. Straks bun’t ze de baas en dan hej de schaop’n ant driet’n an. Hij wil zelfs dat de Boulers met een zwart shirt en een witte broek aantreden. Tsja.

Vrogger leefde de (Sportclub Neede) Haan in een Repeltuutke en verder was er ook weinig te doen. Naar de bioscoop op zondagmiddag, brommers kiek’n in het Spilbroek, ijsje eten bij Jamin of een karbonade uut de automaat trekken bie Harwig. Het leven bestond uit voetbal en nog ’s voetbal. De Haan kon het rustig aan doen en zag dat kinderen uitgehuwelijkt werden binnen de familie. Voor vrumd volk was er geen plek.

Welke tied hef de voorkeur…..tsja, het is moar net hoe je het bekiekt.

Vulle willeInkedkip_haan36[1]_LI

Pontlippe