Vrogger (15)

VROGGER (15)

Accommodatie.

Sp. Neede speelt op sportpark ’t Haantje en de laatste jaren is het ook een echt sportpark geworden. Voordat het woord multifunctioneel in beleidstukken, waarin aanbevolen werd als voetbalclub breder te denken om te overleven, verscheen was de club al bezig om die (multifuntionele) handschoen optepakken. De boulers, kaarters, de leerlingen van ’t Assink, de BSO en laatstelijk de survivalaars en uiteraard de voetballers m/v ( we blijven een voetbalclub) zijn wekelijks op ons sportpark te vinden. Een optelsom leert dat het er inmiddels meer dan duizend zijn. Dat moet allemaal

gefaciliteerd worden en daar gaat heel wat voorbereiding aan vooraf.

Lichtmasten, dakleer, bouw schuurtje, wifi, renovatie oude kleedkamers, reclameborden, verketeling, sleutelbeheer, containers, zonnepanelen, tv schermen, omheining, velden, grondverzet enz. enz. enz. De afdeling Accommodatiebeheer bereidt dat voor en implementeert en later moet dat door vele vrijwilligers ook onderhouden worden.

Onze vereniging wordt steeds meer een bedrijf en de uitdaging, in een tijd dat vrijwilligers steeds moeilijker te vinden zijn, omdat allemaal in goede banen te leiden wordt er niet makkelijker op.

VROGGER en dan praat ik over eind jaren zestig (na de gouden jaren) van de vorige eeuw had Sp. Neede vijftien elftallen. Zes senior, zes junior- en drie pupillen elftallen en de toekomst zag er zonnig uit. Meisjes waren doorgaans bij de gymnastiek.

Wens was toen het realiseren van een tribune over de nog niet zo lang geleden gereedgekomen kleedkamers op het hoofdveld. (Nu veld 2) Bij de bouw van deze kleedkamers is hier toen al rekening mee gehouden.

Er kon sinds kort ook ’s avonds worden getraind omdat een lichtinstallatie werd aangebracht. Naast de kleedkamers bestond de accommodatie uit 2 velden. Veld 2 (nu veld 3) was nu ook gereed.

Op de foto, voor de nu gerenoveerde kleedkamers, het elftal dat in 1955 het kampioenschap behaalde en zo terug keerde in de 3e klasse. Na omstebeurt onder de douche, met een niet te harde straal, te zijn geweest werd er nagepraat in club café ’t Haantje. Er stond een biljart en er kon (toen al) een kaartje worden gelegd. Het Bestuur had vergaderruimte op de 1e verdieping.

Welke tied hef de voorkeur…….tsja, het maar net hoe je het bekiekt.

Vulle wille

Pontlippe