Vrogger (16) 100 jaar

100 Jaar

Het gerucht wil dat onze bakker niet alleen foto’s, knipsels en verhalen aan het bundelen is als voorbereiding op onze 100e verjaardag maar dat hij nu al zwart en wit zaad aan het mengen is zodat op 19 april 2019 een zwart/wit oerbrood gepresenteerd kan worden ter ere van de jubilaris.

Een jubileumboek zal niet ontbreken maar het mooiste geschenk is natuurlijk dat ons vlaggenschip dan in de 4e klasse acteert c.q. gaat acteren.

Omstreeks die tijd komt er een feestweek en nu al de tip om de agenda vrij te houden want er gaat heel wat gebeuren rondom de Goede Vrijdag in 2019 las ik vandaag in het Achterhoek Nieuws. Een vereniging met meer dan 800 leden en door de Open Club gedachte een bruisende vereniging waar dagelijks heel veel te doen is. Communicatie gaat door de lucht en de uitslagen en tussenstanden van de hoofdmacht en andere verenigingen zijn tijdens de wedstrijden al bekend via een App op de smartphone.

Vrogger moest je uren wachten voor de etalage van kapper Brouwer waar de uitslagen verschenen na heel wat telefoongesprekken.

Heel Vrogger werd de opstelling van het eerste elftal op een lege koffiezak samengesteld op de kleermakerstafel van de heer J. Jansen in de Oudestraat.

Hij was dus kleermaker en mede oprichter- en de eerste voorzitter van Sp. Neede. Het hardnekkige gerucht wil overigens dat de club werd opgericht op 24 april 1919 en niet op 19 april maar dat valt kennelijk niet meer te achterhalen.

Veteranen 1968

In 1969 bestond Sp.Neede 50 jaar en had toen 450 leden. Er werd een receptie gehouden bij café ’t Haantje. Erevoorzitter G.J. ten Hoopen (inmiddels benoemd tot toto chef), die een jaar eerder het stokje had overgedragen aan zijn zoon H.J. ten Hoopen, memoreerde dat de wens was om een tribune te bouwen over de kleedkamers op veld 2.

Op een aantal zaterdagen trok Crescendo ( in 1968 vierden zij het 70 jarig bestaan) door het dorp met voor aan de stoet de geluidswagen van Temmink. Doel was om zoveel mogelijk loten te verkopen en dat wellicht met de hulp van de gemeente met de bouw van de tribune kon worden begonnen.

Het stokpaardje van de heer ten Hoopen was om een trainer in volledige dienst te nemen die speciaal op de woensdagmiddagen de pupillen onder zijn hoede kan nemen. Op deze wijze is het mogelijk al vroeg een jeugdig talent te ontdekken!!!

In de maand mei werd, samen met muziekvereniging Crescendo onder de naam Crespo’69,  4 dagen feest gevierd in een tent waar wel 1400 mensen in konden. Ook de jeugd werd niet vergeten want voor hen was er de Kluk-Kluk-show.

Welke tied hef de voorkeur….tsja, het is moar net hoe je het bekiekt.

Vulle wille

Pontlippe