Vrogger (17)

Winst in Rietmolen.

Van de clubs in de gemeente Berkelland voetballen er maar liefst 7 in 5B.

Het voordeel is dat de wedstrijden bezocht kunnen worden op de fiets en dat was te merken op het fietspad. Bij het smokkel café linksaf op naar de wedstrijd tegen onze Roomse (doorgaans) vrienden die tegenwoordig gebruik maken van een complex waar je U tegen zegt. Het veld was omgetoverd in een ware arena en het werd snel duidelijk dat Neede (Noord) deze wedstrijd ging winnen nog voordat de scheidsrechter voor de 1e keer had gefloten.  Er was ook winst voor de penningmeester van Rietmolen dankzij een grote schare dorstige supporters uit de Needse dreven die de randen van de nacht opzochten in dat gemoedelijke kerkdorp. Nu is al bekend dat zij volgend jaar de degens mogen kruizen tegen o.a. Buurse en Bentelo. Onze jongens gaan via een omweg naar 4C en als de uitwedstrijd tegen EGVV in winst wordt omgezet is dat (de omweg) een feit. Geen echte derby in Gelster en ook geen lange nazit zoals in Rietmolen maar wel een heerlijke gehaktbal in de kantine aldaar.

Vrogger (vooral  in de jaren ’60) kwamen de tegenstanders o.a. uit Epe, Hattem en Jonge Kracht was ook een sterke tegenstander. Geen supportersclub maar wel een supporters schare die voor een gulden per persoon met de bus reisden en gewapend met een zwart witte paraplu onze jongens aanmoedigden.

We speelden in de 2e klasse KNVB en Rietmolen speelde toen in de 2e klasse GVB. Tja, woar blif de tied. Een derby was er toen tegen Reünie en in de pauze speelde Crescendo op het hoofdveld, nu veld 2.

Welke tied hef de voorkeur…..tsja, het is moar net hoe je het bekiekt.

Vulle wille

Pontlippe.