Extra Voorbeschouwing van Stijn.

Beste sportvrienden,

 

Het is een raar moment voor mij om op dit moment de voorbeschouwing te schrijven voor de wedstrijd tegen VV Haaksbergen. Dit doordat we ten tijde van schrijven nog 3 wedstrijden moeten spelen, maar bovenal omdat dit alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen is. En om het wat persoonlijker te maken, mijn laatste competitiewedstrijd als hoofdtrainer van Sportclub Neede. Ik wil dan ook van de gelegenheid gebruik maken om eerst terug te blikken op de afgelopen seizoen. Als ik terug kijk naar de 3 seizoenen dat ik werkzaam ben geweest bij Sportclub Neede overheerst toch een zeer dubbel gevoel. Qua prestaties kunnen we vrij kort zijn, dan heeft het niet gebracht wat we er allemaal van gehoopt hadden. De onvermijdelijke degradatie uit 4B was iets wat zuur was, maar doordat wekelijks duidelijk werd dat de meeste tegenstanders een maatje te groot waren was dit nog wel iets wat we naast ons neer konden leggen. De bitterste pil moesten we vorig jaar in Laren slikken. Een nacompetitie van 3 rondes waarin we elke wedstrijd heer en meester waren aan de bal, maar waarin we niet in staat waren het overwicht om te zetten in doelpunten, en dus winst, en dus de zo gehoopte promotie. Dit seizoen met een zeer sterk verjongde groep zijn we vol goede moed begonnen en hebben we ook goede wedstrijden gespeeld. Wel moeten we ook dit seizoen, en dan helemaal de afgelopen maanden, constant een tik verwerken van een opgelopen blessure. We blijven pleisters plakken en dit heeft dan ook zijn weerslag op de resultaten. Deze zijn zeer wisselvallig. Wel zijn er een aantal jongens herstellende zodat we hopelijk de laatste 3 wedstrijden om kunnen zetten in 9 punten. Om terug te komen op het dubbele gevoel zit er bij mij ook een positieve kant aan het verhaal. We hebben de laatste jaren de vruchten kunnen plukken van een talentvolle generatie en deze allemaal ingepast in het eerste elftal. Hierdoor is de selectie van mijn eerste seizoen en die van dit jaar compleet anders. Hij heeft een volledige verjongingskuur ondergaan, en ik durf te stellen dat er een selectie staat die over een aantal jaren met de opgedane ervaring in staat moet zijn om dicht tegen de 3e klasse aan te schurken. Dat er nog stappen gezet moeten worden lijkt mij duidelijk want we moeten eerst is uit die 5e klasse komen. Het zou mooi zijn dat wanneer u dit leest wij kunnen melden dat de resultaten om ons heen gunstig zijn uit gevallen en wij aan een 3-punter tegen VV Haaksbergen genoeg hebben om ons dan ook daadwerkelijk te plaatsen voor dit gewenste toetje.

 

Buiten het voetbal om heb ik in mijn eerste jaren als hoofdtrainer kennis mogen maken met de club Sportclub Neede, en ik zal deze ervaringen ook zeker meenemen in het vervolg van mijn carriere. Wel is er 1 ding wat ik mee zal dragen maar wat zeer moeilijk te overtreffen zal zijn. Neede Noord. Ik denk een ongekende groep jongens die voor een sfeer hebben gezorgd bij onze wedstrijden die in de wijde omgeving niet vertoond zal worden. Ik ben dankbaar dat ik dit mee heb mogen maken en zal de acties, doeken, en het gezang nooit vergeten!

 

Ik wil middels deze weg iedereen bedanken voor het feit dat ik bij Sportclub de kans heb gekregen mijn eerste stappen als hoofdtrainer te mogen zetten, en ik wens eenieder een mooie gezonde en sportieve toekomst toe! Hopelijk tot in de nacompetitie.

 

Stijn Kistemaker