Internationale Jeugdtoernooi JO13

Terwijl de zon in een azuurblauwe lucht het Needse landschap verlicht, starten tien mooie voetbalploegen aan de 1e editie van het Neede U13 Tournement.

Waar op veld 1 de ‘hometown club’ Sp. Neede U15 aantrad tegen Vitesse U13, opende op veld 2 wereldclub Manchester City U13 tegen Legia Warschau U13. De Engelse afvaardiging maakte indruk met goed voetbal en een 3-0 zege. Zelfs zoveel dat het de andere ploegen flink op scherp had gezet.

Gedurende de dag bleek het interessant om de verschillende voetbalculturen aan het werk te zien en en de vrijwilligers hadden de zaakjes prima op orde. Spannend bleef het tot de laatste wedstrijd in de poules. Door een late goal van Manchester City lukte het Sp. Neede nét niet om de finaleronde te bereiken. Toch mogen we trots zijn op de mannen van Sp. Neede, omdat het met 5 punten 3e in de poule eindigde. Sparta Rotterdam en Vitesse behaalden vanuit de poule ‘Achterhoeks Nieuws’ de halve finale en Odense BK en De Graafschap vanuit poule ‘Bakkerij Stroet’. Na een heerlijk diner van Slagerij Boenders togen de deelnemende spelers terug naar hotel of gastgezin om zich klaar te maken voor zondag, de dag waarop de beslissingen zullen gaan vallen. U bent van harte welkom op sportpark ’t Haantje voor dag 2!