Wedstrijdverslag Sp. Neede 1 – GSV’63 1 (6-0)

Sportclub Neede gauw klaar met GSV

Op deze zonnige zondag in maart stond voor Sportclub Neede alweer de volgende thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander kwam vandaag uit Geesteren. In Geesteren verspeelde Neede in de laatste seconde 2 punten door een afgewaaide voorzet die pardoes achter Raoul belande. Voor dat we inhoudelijk op de wedstrijd in gaan is het meer dan noodzakelijk om Mart van de Berg even te noemen. Mart speelde vanmorgen in het 2e, opzich niet heel bijzonder maar het feit dat hij in de allerlaatste seconde een punt veilig stelde was al een vermelding waard, maar dat dit geschiedde een omhaal was iets waar de hele club van baalde. Op de vraag aan een aantal spelers van het 2e of ze niet liever verloren hadden, dan een punt op deze manier werd eenduidig antwoord gegeven. Deze zal ik in het midden laten.

Terug naar de wedstrijd tegen GSV. Deze startte wat later door oponthoud tijdens de heenreis van de scheidsrechter van hedenmiddag. Neede begon slap en afwezig aan de wedstrijd. Dit kan komen door het lange wachten op de scheidsrechter, maar het merendeel van de groep gaf aan dat de indrukwekkende gitaar solo van Max Huisman in de tent in Rietmolen hieraan ten grondslag lag. Dat Rietmolen ook punten verspeelde zal hier ook mee te maken kunnen hebben. Nadat de solo was uitgewerkt en de benen eindelijk op gang waren gekomen was er geen houden meer aan voor GSV. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. De 1-0 was van Bart Heijdemann die bij de eerste paal een corner binnenkopte. Dat deze goal niet in de boeken is verdwenen als eigen goal riekt naar het werk van bel chinezen, maar het is Bart van harte gegund. De 2-0 ontstond door een mooie combinatie tussen Bram en Mitchell die door eerstgenoemde van dichtbij achter de keeper werd geschoten. De 3-0 was een goal van Henkie Buskruit (Tim Vos). Henkie Buskruit deed afgelopen week zijn naam weer eer aan met diverse woede aanvallen. Zowel medespelers als begeleiding moesten het ontgelden, en tot ontsteltenis van alles wat donderdagavond in de kantine was besloot Henkie ook nog eens zijn geliefde halve liters ergens anders te nuttigen. Elk woord wat ik over de 4-0 zal schrijven zal de goal tekort doen, maar ik ga het toch proberen. Waar Neede vorig jaar nog wel eens moeite had met het kansen creëren in de kleine ruimte was dit vanmiddag anders. Bram ontving de bal rond de 16 en speelde ‘Dreh und Angelpunkt’ Joppe Smit aan. Joppe speelde bal in 1x door naar Mitchell Reessink en bewoog zelf door. Hij kreeg de bal met de hak mee van Mitchell en joeg de bal als een granaat in het dak van het doel. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

Na alle uitbarstingen van de afgelopen weken waren de kuitjes van Henkie weer volgelopen en werd hij volgens afspraak gewisseld. De weer fitte Stijn Markerink kwam hem vervangen. Ook werd Matthijs Legtenberg gebracht als vervanger voor de licht aangeslagen Lars Meijer. In het spelbeeld veranderede er weinig. Neede bleef op de deur van GSV bonken en reeg kans op kans aaneen. Het was aan de scherpte voor de goal te wijten dat er vandaag geen dubbele cijfers werden gehaald. Zo schot Bram van een meter of 7 vol op de lat, en was Joppe dichtbij na wederom een schitterende 1-2 met Mitchell. Mooi voor Mitchell was wel dat hij zijn goede optreden kon bekronen met een doelpunt. Ook Matthijs kreeg de kans om  zich op het scorebord te schieten door vanaf 11 meter aan te leggen. Ondanks dat de zenuwen hem door het lijf gierden wist hij de keeper de verkeerde kant op te sturen. Dit tot grote vreugde van zijn vriendin op de tribune die zijn goal vierde alsof het een omhaal was in de laatste minuut… De laatste kans was voor Stijn Markerink, hij was de keeper al voorbij, de goal was leeg, maar de bal ging naast. Verder gebeurde er weinig en de heer Hayta floot dan ook voor het einde.

Paaszaterdag gaan we op bezoek bij koploper Rietmolen. De aftrap is om 18:00 tot dan!

Meer foto’s in de multimediamap….

Re.Porter