Wedstrijdverslag SV Bredevoort 1 – Sp. Neede 1 1-1

Neede verliest de aansluiting in Bredevoort

Voor Sportclub Neede stond er deze zondag een uitwedstrijd op het programma. Een wedstrijd na een toch wel rare week voor de mannen in het zwart. In het weekend voor deze wedstrijd werd er namelijk geoefend tegen Sportclub Rekken. Dat deze wedstrijd in een verdienstelijke 1-1 eindigde is iets wat velen zich misschien niet eens meer kunnen herinneren. Wel was dit de wedstrijd waarin aanvoerder Sem Kolkman op zeer onfortuinlijke wijze zijn enkel brak. Sem die zich in zijn eerste jaar als aanvoerder had ontwikkelt tot de absolute leider van het elftal die zowel buiten maar met name in het veld bepaalde wat er gebeurde. Dat dit een grote aderlating is bleek deze zondag maar weer. Buiten Sem moest Neede het deze zondag stellen zonder de naar Portugal vertrokken Jesse Meeringa, de langdurig geblesseerden Daan Hummelink en Wesley van Dijk. Tel daar de afwezigheid van Lars ten Have en Lars Meijer bij op en de conclusie omtrent de dikte van de spoeling kan getrokken worden. De selectie werd vandaag, en overigens voor de rest van het seizoen aangevuld door Stijn Markerink vanuit de A1, en ook Mitchell Reesink melde zich weer bij de selectie.

Neede maakte zich op voor de warming up en betrad voor het eerste het speelveld. Het speelveld kunnen we kort en bondig over zijn. Het was dramatisch. De bal rondspelen was absoluut niet mogelijk, en dat er maar 1 enkelblessure ontstond door deze toendra was een godswonder op zich. Hierdoor valt er ook geen fatsoenlijk verslag te maken van de wedstrijd. Er was geen voetbal mogelijk en het bleef bij wat speldenprikjes over en weer. Zo punterde Bredevoort op de lat, en kreeg Tim de bal niet goed onder controle om vanaf een meter of 11 vrij in te schieten. Dat de goals dan op deze manier zouden vallen is dan ook niet vreemd. Een schot van Joppe werd aangeraakt en rolde binnenkant paal binnen. En de goal aan de andere kant was helemaal een kelderklasse moment. Bart dacht de bal vrij weg te kunnen koppen, maar Mart dacht dat hij er ook bij kon. Ze gingen allebei onderuit en de bal rolde verder voor de voeten van de aanvaller die Gijs vanuit de kluts uitspeelde en vrij in kon schieten. 1-1. Weer een goal in de laatste 10 minuten die een gelijkspel betekende. De druiven zijn zeer zuur voor Neede aangezien de concurrentie wel haar wedstrijden won en dus uit het zicht zijn verdwenen. Voor Neede rest niks anders dan het likken van de wonden en zorgen dat ze klaar zijn voor de aanstaande burenruzie.

Meer foto’s in de multimedia…

afz. Re.Poter.